Al meer dan 726.000 bezoekers!

Publicaties

Nieuwste artikels

Bunsbeek. Plaatsnamen en hun geschiedenis

Bunsbeek Voor zijn toponymie van Bunsbeek raadpleegde dr. Paul Kempeneers alle beschikbare archivalische bronnen. De auteur beschreef dan het hele namenbestand in een aantal rubrieken. Zo ontstond tegelijk een wetenschappelijk en leesbaar boek.

Eerst bespreekt hij de ligging van Bunsbeek in de gemeente Glabbeek. Vervolgens verklaart hij de naam Bunsbeek en gehuchten als Boeslinter, Pamel, Pippensvoort, Schaffelberg, Stok, Walmersum en IJzeren.
De geografie komt aan bod bij de beschrijving van de beken van het Velpebekken, alsook de wouwers en poelen, en hoogten als Honsberg, Klottenberg, Zwijnberg, en laagten als IJzersedelle.
Talrijk zijn in Bunsbeek de namen voor bossen, beemden, eusels, broeken, driesen, kouters, en specifieke woorden als Hagerot, Gulden Draad, Haverstoppel, Schauvaart, Baakveld, Rauwigheid, Spinnegoed, Vlaas, Pluymenhof.
Naast de geschiedenis van de kerk, de kapellen en de pastorie vertelt Kempeneers over het voormalige Hof van Bunsbeek in de Schoolstraat, het Monnikenhof van Heilissem achter de kerk, en uiteraard de Rotelmolen.
Tot slot bespreekt de auteur het wegennet.

Een uitgebreide bibliografie en een klapper maken van het boek een waardevol naslagwerk dat nog generaties zal meegaan!

Het boek telt 224 blz. Formaat: 23 bij 15 cm. Afbeeldingen van 8 historische documenten, 36 plattegronden, 23 prentkaarten en foto's. Het boek wordt in een beperkte oplage uitgegeven.

Bestellen

Het boek kost 18 euro.

De verzendkost bedraagt voor verzending naar een adres in BelgiŽ 4 euro, in Europa 12,5 euro, in de rest van de wereld 20,5 euro.

Ik wil het boek met de post ontvangen. De kostprijs van het boek + de verzendkosten schrijf ik over op rekeningnummer 335-0571390-09 (IBAN BE52335057139009 - BIC BBRUBEBB).
Ik kom het boek bij de auteur afhalen (Leuvensestraat 45 te 3300 Tienen). Het boek betaal ik bij afhaling. Voor een afspraak kunt u bellen naar 016 81 37 28.
Ik wil het boek met de post ontvangen. De kostprijs van het boek + de verzendkosten schrijf ik over via Paypal (zie lager).

Ik wil dat de auteur het exemplaar signeert.

Naam*

Telefoon

Adres*

Opmerking

E-mail*

* Verplichte velden

Betaling via Paypal

Naar
Signeren
Verzendadres
Vragen/opmerkingen

Vragen of opmerkingen

Naam

E-mail

Vraag/opmerking

© 2008 Edelhart Kempeneers
XHTML 1.0 Transitional