Al meer dan 726.000 bezoekers!

Publicaties

Nieuwste artikels

Attenhoven. Plaatsnamen en hun geschiedenis

Attenhoven Voor zijn studie over de plaatsnamen van Attenhoven raadpleegde dr. Paul Kempeneers alle beschikbare archivalische bronnen. De auteur beschreef dan het hele namenbestand in een aantal rubrieken. Zo ontstond tegelijk een wetenschappelijk en leesbaar boek. Eerst bespreekt hij de ligging van Attenhoven met veel genealogische informatie over de bewoners tot voor 1400. Vervolgens verklaart hij de naam Attenhoven en Meer. De geografie komt aan bod bij de beschrijving van de Molenbeek met zijn bornen en zijpen, de hoogten zoals de Collenberg, de Langenrek en de Halle, laagten zoals Kalisgroen, bossen met namen als Gravelo en Papelo.
Talrijk zijn in Attenhoven de namen voor beemden, kouters en akkers als het Spinland, velden, blokken en hofnamen als het vergeten Tiendenhof, Hockenhof, Pilatushofken, Trullehof, enz. Naast de geschiedenis van de kerk, de kapellen en de pastorie vertelt Kempeneers over de Molen, vindt hij vergeten huisnamen als Blauwe Steen en Gapaard. Ook het wegennet komt uitgebreid aan bod. Een bibliografie, een historische atlas en een klapper maken van het boek een waardevol naslagwerk dat nog generaties zal meegaan!

Technische gegevens
Het boek "Attenhoven" telt 136 blz. Formaat: 27,5 bij 18,5 cm. Afbeeldingen van 33 historische documenten, prentkaarten en foto's, 19 kaarten met het hele grondgebied van het dorp. Het boek wordt in een beperkte oplage uitgegeven als nummer 83 van het tijdschrift "Ons Landens Erfdeel" (2013), maar is ook afzonderlijk verkrijgbaar.

Bestellen

Het boek kost 15 euro.

De verzendkost bedraagt voor verzending naar een adres in BelgiŽ 4 euro, in Europa 12,5 euro, in de rest van de wereld 20,5 euro.

Ik wil het boek met de post ontvangen. De kostprijs van het boek + de verzendkosten schrijf ik over op rekeningnummer 335-0571390-09 (IBAN BE52335057139009 - BIC BBRUBEBB).
Ik kom het boek bij de auteur afhalen (Leuvensestraat 45 te 3300 Tienen). Het boek betaal ik bij afhaling. Voor een afspraak kunt u bellen naar 016 81 37 28.
Ik wil het boek met de post ontvangen. De kostprijs van het boek + de verzendkosten schrijf ik over via Paypal (zie lager).

Ik wil dat de auteur het exemplaar signeert.

Naam*

Telefoon

Adres*

Opmerking

E-mail*

* Verplichte velden

Betaling via overschrijving

U mag de kostprijs van het boek + verzendkost (BelgiŽ 4 euro, Europa 12,5 euro, rest van de wereld 20,5 euro) overschrijven op het rekeningnummer IBAN BE52335057139009 (BIC BBRUBEBB), met vermelding van welk boek, het verzendadres en of het gesigneerd moet worden.

Betaling via Paypal

Naar
Signeren
Verzendadres
Vragen/opmerkingen

Vragen of opmerkingen

Naam

E-mail

Vraag/opmerking

© 2008 Edelhart Kempeneers
XHTML 1.0 Transitional