Al meer dan 726.000 bezoekers!

Publicaties

Nieuwste artikels

Toponymie van Budingen

Toponymie van Budingen De geschiedenis en de plaatsnamen van Budingen (bij Zoutleeuw) verschenen afzonderlijk als werk nummer 25 van de Koninklijke Commissie voor Toponymie en Dialectologie.

De auteur P. Kempeneers doorzocht alle mogelijke archiefbronnen en kon dan, aan de hand van een nauwkeurig opgestelde atlas, de meeste toponiemen en huizen lokaliseren.

Verdwenen kapellen komen weer aan het licht, zoals de kapel van Hogen, heden gebruikt als een varkensstal. Niet alleen gebouwen komen weer tot leven. We zien er kibbelende pastoors, een dronken koster, de machtige kasteelheer, de in de ban van de kerk geslagen tiendheffers die de kerk in puin laten vallen. Kempeneers verweeft hun levensgeschiedenis met de oude en vergeten toponiemen.

Het boek van 262 bladzijden wordt verlucht met fotoís en met 17 gedetailleerde kaarten. Op een kaart van 1784 staat het hele dorp uitgebeeld. Niet te missen.

De kaart is ook verkrijgbaar op olifantenhuid, formaat A4 of A3.

Bestellen

Het boek kost 25 euro.

De verzendkost bedraagt voor verzending naar een adres in BelgiŽ 4 euro, in Europa 12,5 euro, in de rest van de wereld 20,5 euro.

Ik wil het boek met de post ontvangen. De kostprijs van het boek + de verzendkosten schrijf ik over op rekeningnummer 335-0571390-09 (IBAN BE52335057139009 - BIC BBRUBEBB).
Ik kom het boek bij de auteur afhalen (Leuvensestraat 45 te 3300 Tienen). Het boek betaal ik bij afhaling. Voor een afspraak kunt u bellen naar 016 81 37 28.
Ik wil het boek met de post ontvangen. De kostprijs van het boek + de verzendkosten schrijf ik over via Paypal (zie lager).

Ik wil dat de auteur het exemplaar signeert.

Naam*

Telefoon

Adres*

Opmerking

E-mail*

* Verplichte velden

Betaling via Paypal

Naar
Signeren
Verzendadres
Vragen/opmerkingen

Vragen of opmerkingen

Naam

E-mail

Vraag/opmerking

© 2008 Edelhart Kempeneers
XHTML 1.0 Transitional